Det värsta jag sett

Se INTE denna video om du är känslig för djurplågeri för de är exakt vad detta är. Kunde själv inte kolla på hela videon utan att få tårar i ögonen och känna hat mot dessa hemska människor.
”De flesta vet nog att det används helt sjuka metoder för att få hästarna att gå i dessa extremt onaturliga gångarter, även kallade ”running walk” eller ”flat foot walk”, som är unikt för rasen. Klackar, kedjor, tyngder och frätande vätskor används bland annat för att få hästen att lyfta sina ben så högt som möjligt, alltså få den att tycka att markkontakten är väldigt otrevlig. Man skor till exempel avsiktligt på ett sådant sätt att sömmarna ska ge stort tryck mot hoven och skapa obehag. Kemikalierna som används är till för att fräta sönder hovsulan vilket också gör att hästen inte vill sätta ned hoven. Man trycker också upp sylar och nubb i hovsulan för att orsaka hemska tryck. Dessa metoder kallas gemensamt för ”soring”. Ju högre hästarna lyfter på benen, desto högre poäng får de från domarna.”
http://www.humanesociety.org/issues/tenn_walking_horses/ —-<; där har ni siten som jobbar med att förhindra detta. In och stötta!

Kommentarer
Postat av: viktoria nilsson

fy fan alltså! det är sånna människor som ska flås levande!!

2012-06-06 @ 14:31:02
URL: http://viktoriaaanilsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0